Media en Cultuur

Fence kondigt nieuwe plaat aan

door Bart Husson

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel: op 1 mei verschijnt het nieuwe vijfde album van Fence. De plaat zal 'The Winding' heten en komt uit bij FONS Records. De Limburgse band bestaat ondertussen zo'n 20 jaar, maar denkt enkel aan de toekomst. Naar eigen zeggen zijn de losbandige tieners uit de nineties gefocuste muzikanten geworden.

Een citaat van de band: "The Winding trekt de lijn naar de complete overgave aan de groove nog een stuk verder: minder hapklare pop en meer organisch pompende beats, heerlijk swingende baslijnen en zweverige etherische gitaarklanken, overgoten met een dikke saus op basis van synth en clavinet. Uiteraard blijven de meerstemmige zangpartijen hèt handelsmerk van Fence bij uitstek; al staat er voor het eerst ook een sfeervol instrumentaal nummer op een Fence plaat. The Winding laat ook horen dat Fence een muzikale wending heeft genomen, meer op koers richting de ultieme groove-genres soul, jazz en funk, hetgeen zich ook live zal gaan vertalen in een geweldig feest "waarop zowel George Clinton als Wayne Coyne zich uitstekend zouden amuseren."

De release van de plaat is dus voor 1 mei. Op 29 april wordt 'The Winding' officieel voorgesteld in de Muziekodroom in Hasselt. Eind maart wordt een eerste single verwacht.