Media en Cultuur

Genk On Stage voegt K’s Choice, Wankelmut en Baloji toe aan affiche

Genk On Stage maakt een hele lading namen voor het festival bekend. Zondagavond 26 juni wordt een women only­­-avond op de Main Stage van Genk on stage. Na Emma Bale en Anastacia kondigt het festival ook K’s Choice aan.

Vrijdag is traditiegetrouw dj-avond op Factor J. De Duitse dj Wankelmut – aka Jacob Dilssner – sluit hier de avond af. Hij verwierf vooral internationale bekendheid met de hits ‘One Day’ en ‘My Head Is A Jungle’. De verdere dj-line-up wordt later bekendgemaakt. Rapper met Congolese roots Baloji – ook bekend als MC Balo uit de Waalse groep Starflam – treedt zondagavond 26 juni aan op Factor J.

Milo Meskens en Tom Dice

Coverband bij uitstek Kings Of Pop mag het festival afsluiten op de Fruit Stage. Op datzelfde podium komen ook Brassers, Arbeid Adelt! en singer-songwriter Tom Dice. Factor J programmeert het Herentalse Sleepers’ Reign, Milo Meskens, Jill Shaw en hiphoppers Rewind Productions, die bij de laatste Humo’s Rock Rally verrasten met een tweede plaats.

Lokaal talent

Genk on stage geeft ook deze editie een podium aan lokaal talent. Honeymoon Cowboys is de geslaagde opvolger van de legendarische cultband Siglo XX, die in de jaren 80 furore maakte met new wave en post punk. Zeker niet te missen: Genkse helden van het Vlaamse levenslied Cliff Willy & Zijn Poduimboys, de rasechte rockers van Koyle en het muzikale project van Genks designer Michaël Verheyden, Intrees.

Verder werden ook Zita (The Voice Kids), Rooftop Renegades, Kasablanka, Wicona, Brassbox, Dirty Hips, Monroe, Tortuga Boulevard, Bacon Fat, Steam, 2-3-Go, The Swish, Dr. Zebra, Hedonist, Davide Cavaliere Trio en Steele Justice aan het programma toegevoegd.