Economie

Greenville breidt uit en krijgt nieuwe directeur

Kris Asnong, momenteel nog coördinator van het Steunpunt Duurzaam Bouwen Limburg, zet vanaf 1 september haar schouders onder het beheer en de verdere ontwikkeling van GreenVille. In deze incubator voor groene bedrijven zijn momenteel 28 bedrijven gehuisvest met meer dan 100 werknemers. Door dit succes worden de komende periode een uitbreiding en een grondige gevelrenovatie voorzien.

Kris Asnong zal vanaf 1 september de incubator voor groene bedrijven in Houthalen-Helchteren aansturen. Zij neemt de fakkel over van Luc Driesen, die verantwoordelijk wordt voor het klimaatinvesteringsplan van de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM. Kris studeerde burgerlijk ingenieur aan de Vrije Universiteit van Brussel en is al acht jaar actief als coördinator van Dubolimburg dat sinds 2014 gehuisvest is in GreenVille. “Ik kijk er naar uit om de succesvolle werking van Luc verder te zetten. Na anderhalf jaar heb ik een goed beeld van het gebouw, de omgeving en de andere bewoners. Met werken zoals LAB2FAB en de gevelrenovatie, komt mijn ervaring met duurzaam bouwen zeker van pas”, zegt Kris Asnong.

In 2012 werd in opdracht van de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, en de gemeente Houthalen-Helchteren het voormalig hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijn gerenoveerd tot GreenVille, een incubator voor groene bedrijven. In 2013 groeide de bezetting naar 33 procent, in 2014 naar 55 procent en eind 2015 groeide het door tot een bezetting van 75 procent. Op dit moment huisvest GreenVille reeds 28 bedrijven en organisaties. Dit zorgt voor meer dan 100 werknemers op de site en een bezetting van 80 procent.