Justitie

Grote politieactie in stationsomgeving Hasselt

Exact een week na de voorstelling van het VoltHa-plan, het plan van het Hasseltse stadsbestuur dat de overlast in de stationsomgeving aanpakt, houdt de politie Limburg Regio Hoofdstad vanavond opnieuw een grote actie in de omgeving.

"Samen met onder andere de Spoorwegpolitie, drugshonden van de federale politie en inspectiediensten houden we deze avond opnieuw een grootschalige actie," vertelt korpschef Pirard. "In totaal nemen 32 politiemensen deel aan de actie."


Rond 18.45 uur werd er  een perimeter ingesteld rond het station. Onder andere in de Bampslaan en de Frans Massystraat stonden politiedispositieven opgesteld. "In een eerste fase controleerden we een 10-tal handels- en horecazaken in de stationsbuurt," zegt Pirard. "Wij controleerden de bezoekers en doorzochten de zaken met een drugshond. Daarna konden de inspectiediensten hun werk doen." Ook werden voertuigen die de omgeving in- of uit wilden rijden, gecontroleerd. Personen die in de omgeving aanwezig waren, werden aan een politiecontrole onderworpen. Zij moesten hun identiteitskaart tonen en konden gecontroleerd worden met een drugshond.

Morgen meer in ons nieuws van 12u30