Nieuws

Hasselaren zitten 2 maanden droog

Er kan een tijdje niet gezwommen worden in Hasselt. Op zondag 29 mei sluit het oude zwembad definitief zijn deuren, de opening van het nieuwe complex staat ingepland voor vrijdag 22 juli.

Dat er bijna twee maanden niet kan gezwommen worden is jammer maar noodzakelijk om diverse redenen. Zo moeten de zwembadmedewerkers de kans krijgen om te verhuizen en het reilen en het zeilen van het nieuwe zwembad onder de knie te krijgen. De tussenperiode zal nuttig gebruikt worden om uitvoerig te testen en mogelijke kinderziektes op te sporen. Daarnaast worden de bezoekers van het nieuwe zwembad niet geconfronteerd met grootschalige afbraakwerken van het oude zwembad omdat deze in mei en juni plaatsvinden.

De tarieven van het nieuwe zwembad liggen ook vast: 3,5 euro voor zowel het binnen- en het buitenzwembad. Hasselaren kunnen bovendien rekenen op 5 gratis zwembeurten.

Bezoekers kunnen parkeren in de nieuwe overdekte parking met ruimte voor 98 wagens. Wie een zwemticket koopt, mag er gedurende twee uren gratis parkeren. Vanaf het derde uur betaal je 1,5 euro per uur.

(foto : Stad Hasselt)