Justitie

Hoofdverdachte villamoord Pelt vrijgelaten met enkelband

De villamoord in Pelt komt voor het hof van assisen. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling beslist. De hoofdverdachte, een klusjesman uit Diepenbeek, mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een elektronische enkelband. De 49-jarige Diepenbekenaar zat al drie jaar in de gevangenis van Hasselt.

Zakenman Marcel Van Hout werd op 22 november 2017 dood aangetroffen in zijn villa op de Grote Heide in Neerpelt. Zijn ex-vrouw stuitte op het lichaam. Kogelschoten bleken hem fataal. Na twee jaar stilzwijgen bekende de klusjesman uit Diepenbeek de moord. Hij duidde de ex-vrouw van het slachtoffer aan als opdrachtgeefster. Zij zouden een kortstondige relatie hebben gehad.

Het moordonderzoek zou nu in zijn eindfase zitten. Een concrete datum voor het assisenproces is er nog niet. De Kamer van inbeschuldigingstelling besliste eind vorige week dat de klusjesman uit Diepenbeek de gevangenis mocht verlaten. Hij mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een elektronische enkelband. De ex-vrouw van het slachtoffer is al meer dan een jaar op vrije voeten.

Eind november 2020 werd er op het Albertkanaal in Genk nog gezocht naar het moordwapen, maar zonder succes: