Media en Cultuur

Jongeren versieren achtergevel van The Roxy met muurschildering

Een vijftal creatieve jongeren van 'We Claim The Streets', het artistiek project van Jeugdhuis Club 9, nam afgelopen week de achtergevel van de lokale dorpscinema The Roxy Theatre onder handen. Op de metershoge muurschildering worden wel 12 films afgebeeld. De jongeren bouwden zelf een stelling net en gingen aan de slag met graffiti-spuitbussen.

Het kunstwerk is te bewonderen vanaf de parking van de Delhaize (Sportlaan - Koersel). Op 11 juni stelde 'We Claim The Streets' het graffitiproject voor in het jeugdhuis. De werkgroep vond inspiratie bij filmscènes en - posters om vervolgens een voorontwerp te maken. Op basis van dit voorontwerp gingen de jongeren uiteindelijk op maandag 4 juli aan de slag.

Na een hele week met spuitbussen in de weer te zijn konden ze uiteindelijk op vrijdag de laatste hand aan het kunstwerk leggen. "Ik vroeg de jongeren om een filmreferentie in het graffitikunstwerk te verwerken. Uiteindelijk verwijst de tekening naar maar liefst 12 films!" lacht Ludo Vangenechten, de trotse uitbater van The Roxy Theatre. Graffitikunstenaars van dienst zijn Wannes Vrijs, Lars Van Cauwenbergh (Tuzq), Hendrik Van de Weyer (Hekkie), Samuel Goris en Robin Vaessen.

Ken jij ze alle twaalf? Scroll naar beneden voor de antwoorden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clockwork orange, Empire of the sun, Sin City, Avatar, Iron Man (War Machine), Star wars (Darth Maul), Silence of the lambs, Spiderman, Superman, The Dark Knight (The Joker), The Birds & Frankenstein.