Sport

Judoka Dirk Van Tichelt brengt bronzen medaille mee naar Tessenderlo

door Tom Kums

Op de Europese Spelen in Bakoe heeft Dirk Van Tichelt de bronzen medaille gepakt (-73 kg). De Looienaar versloeg de Nederlander Dex Elmont in de kamp om de derde plaats. De Europese Spelen zijn meteen ook de Europese kampioenschappen judo.

Van Tichelt won vandaag zijn kampen tot in de halve finales vrij gemakkelijk. Daarin verloor hij van de Georgiër Nugzari Tatalasjvili, het nummer 4 van de wereld. In de wedstrijd voor het brons kwam Van Tichelt dan uit tegen Dex Elmont, de winnaar van de herkansingen. Hij versloeg de Nederlander met waza-ari.

In 2008 werd Van Tichelt Europees kampioen. Hij is afkomstig van Brecht, maar woont sinds 2011 in Tessenderlo.

Eerder op de dag plaatste Lianne Tan zich ook al voor de halve finales in het badminton. En zo is Limburg alvast zeker van twee medailles op deze eerste Europese Spelen.