Nieuws

Klein stort spoelt aan op de oevers van de Maas

Plastic flessen, koffiepads, aanstekers en zelfs teenslippers. Al dit klein afval werd het afgelopen weekend aan de oevers van de Maas gevonden, tijdens een zwerfvuilactie van de vzw Limburgs Landschap.

Limburgs Landschap vzw beheert zo’n 2.500 ha natuur in onze provincie. Zij organiseren regelmatig zwerfvuilacties in de Limburgse natuurgebieden en dat blijkt ook nodig te zijn. “Autobanden, fietsen, meubilair, … . Mensen dumpen alles in de natuur”, zegt Patricia Willems van Limburgs Landschap vzw. “Zwerfvuil blijft een groot probleem in Limburg. Onze vrijwilligers spenderen tegenwoordig veel tijd aan het opruimen van zwerfvuil”.

Actie ondernemen

Bij Limburgs Landschap hopen ze dan ook dat de Limburgers zelf in actie gaan schieten. “Trek er zelf eens op uit om zwerfvuil te rapen in de Limburgse natuur. Of neem deel aan één van de zwerfvuilacties van Limburgs Landschap”, luidt het. Het zal onze natuur alleen maar ten goede komen.

Voor meer info over de komende zwerfvuilacties van Limburgs Landschap vzw kan u terecht op http://www.limburgs-landschap.be/.