Sport

KRC Genk kondigt verscherpte veiligheidsmaatregelen aan

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de afgelopen week en de daaruit vloeiende terreurdreiging werd het nationaal dreigingsniveau op 3 geplaatst. Vanuit de Pro League werden daarop enkele veiligheidsmaatregelen aangekondigd.

KRC Genk neemt haar verantwoordelijkheid en roept de supporters op deze maatregelen strikt op te volgen voor de topper tegen KAA Gent op zaterdag. 

1. Geen enkele rugzak, handtas (hoe klein ook), schoudertas... zal het stadion mogen binnen gebracht worden. Wij vragen aan onze supporters en business seathouders dit met de nodige aandacht op te volgen en alle tassen thuis te laten..
2. Wij vragen speciale aandacht voor alle pyrotechnische materialen. In deze tijden van onzekerheid zou het gebruik hiervan – hoe klein en onschuldig ook – een onverwachte reactie kunnen uitlokken.
3. Er zullen aan de ingangen (zowel supporters als business ingangen) diverse veiligheidscontroles uitgevoerd worden.
4. Er wordt gevraagd om tijdig af te zakken naar de Cristal Arena. Door de verscherpte controles zijn eventuele wachtrijen niet uit te sluiten en wensen uiteraard iedereen tijdig in het stadion te krijgen.
5. Supporters worden gevraagd de aanwijzingen van het aanwezig veiligheidspersoneel stipt op te volgen.