Justitie

Lanakenaar krijgt 2 jaar celstraf met uitstel voor stalken ex-vrouw

door Geert Kusters

Een 49-jarige man uit Lanaken is door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel van 2 jaar. De man bedreigde en stalkte zijn ex-vrouw meer dan twee jaar lang. De Lanakenaar moet ook een behandeling volgen voor zijn aggressieve gedrag, en een schadevergoeding van 8.145 euro betalen aan zijn ex-vrouw.

De relatie liep in 2013 na 20 jaar op de klippen, nadat de man weer eens vreemdging. De Lankenaar kon de breuk niet verwerken en belde zijn ex tot 100 keer per dag. Hij bracht ook allerlei liefdesboodschappen aan op de muren en plafonds van het appartement van de vrouw.

Eind 2013 diende de vrouw een eerste van vele klachten in tegen de man, maar toch zette die zijn terreur verder. Hij achtervolgde en bedreigde haar dagelijks als ze de hond uitliet. Toen hij in april 2015 vernam dat zijn ex-vrouw een nieuwe vriend had, reed hij voor haar auto in om uitleg te vragen en bedreigde hij de dag nadien de vrouw samen met haar vriend tijdens een wandeling. Tijdens de behandeling van de zaak vorige maand vertelde de vrouw dat ze nu nog regelmatig door haar ex-man wordt lastig gevallen.