Sport

Laurens Vanthoor wint 24 uren van Nürburgring

door Niels Christiaens

AUTOSPORT - Op de legendarische Nürburgring in Duitsland heeft Laurens Vanthoor de 24 uren gewonnen. Het Belgische W Racing Team, met Christopher Mies, Edward Sandstrom, Nico Muller en Laurens Vanthoor als enige Belg, waren slechts 40 seconden sneller dan de BMW Z4 van Marc WDS. Het is al sinds 1999 geleden dat er een Belg de 24 uren van de Nürburgring wint.

Vanochtend zorgde Laurens Vanthoor met een indrukwekkende stint nog voor een mooie kloof van zo'n 2 minuten. Deze namiddag mocht hij toekijken hoe z'n teamgenoten de klus klaarden. De kloof bleef hangen rond 1 minuut 40. Maar na een pitstop van de Audi R8 werd het nog even spannend. Vanthoor en co eindigden uiteindelijk met amper 40 seconden voorsprong. Meteen de kleinste voorsprong in de geschiedenis van de etmaalrace.

Vanthoor kwam trouwens ook in actie met de tweede Belgische Audi, die uiteindelijk nog als zevende werd afgevlagd. Met zijn overwinning is Vanthoor de eerste Belg in 16 jaar die nog eens op het hoogste schavotje staat in Nürburg. Marc Duez was in 1999 de laatste. (NC)