Justitie

Limburgs parket legt grootschalige accijnsfraude met tabak en alcohol bloot

De afdeling Financiële criminaliteit van de Limburgse federale gerechtelijke politie (fgp) heeft woensdag een grootschalige fraude blootgelegd, waarbij accijnzen ontdoken werden op tabakswaren en alcoholische dranken. Twee van de vermoedelijk kopstukken van de internationale criminele organisatie, L.F uit Opglabbeek en S.K verblijvend in Spanje, aangehouden.

Andere medeplichtigen zijn door het onderzoek geïdentificeerd, enkelen van hen worden momenteel opgespoord. Op diverse plaatsen in het land werden huiszoekingen verricht. Gelijktijdig waren er invallen in Nederland, Duitsland en Spanje. Eurojust en Europol boden de nodige ondersteuning aan de gecoördineerde actie. In totaal ging het om negentien huiszoekingen, waarvan twaalf in België, vier in Nederland, twee in Duitsland en één in Spanje.

Er werden bij de huiszoekingen documenten gevonden die de fraude bevestigden. Verder troffen de speurders een aanzienlijke som cash geld en cheques aan, die voor belangrijke bedragen werden uitgeschreven. De speurders legden bovendien beslag op minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak en een aanzienlijke partij alcoholische dranken. 

Meer in het nieuws van 12 uur 30 of via onze livestream.