Sport

Lommel United moet promotiedroom opbergen

door Niels Christiaens

Na een nederlaag op het veld van Eupen is het over en uit voor Lommel United in de promotie-eindronde van tweede klasse. 1-0 werd het na een doelpunt van Luis Garcia. Bij Lommel werd rechtsachter Bart Goossens nog uitgesloten met een tweede gele kaart. De jongens van Stijn Vreven wachten nog altijd op hun eerste punten in de eindronde.

Om een waterkansje te behouden op de promotie moest Lommel vanavond winnen op het veld van Eupen. Maar ook de thuisploeg moest winnen om nog uitzicht te behouden op eerste klasse. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Oostkantonners. Vooral Lallemand kwam dicht bij de openingsgoal. Af en toe kon Lommel tegenprikken op de tegenaanval. Regales had misschien wel moeten scoren. Maar 0-0 was de ruststand en daar mocht vooral Lommel tevreden mee zijn.

Na de pauze nam de thuisploeg de wedstrijd weer in handen en op het uur werd Eupen beloond. Luis Garcia was Goossens te snel af en prikte de verdiende 1-0 binnen. De reactie kwam er via Adesanya, maar ook hij kon niet scoren. Toen Bart Goossens zijn tweede gele kaart kreeg en mocht gaan douchen, was het over en uit voor de Noord-Limburgers. Een sterke Thoelen hield Lommel nog een paar keer recht in het slot waardoor de 1-0 op het bord bleef.

Lommel moet de promotie naar eerste klasse vergeten. Het heeft nu al zeven punten minder dan Oud-Heverlee Leuven, dat vandaag de leiding overnam van Lierse. Leuven won met 1-2 op het Lisp. Na een schitterend seizoen in de reguliere competitie blijft Lommel voorlopig verweesd achter op de laatste plaats met een troosteloze nul op negen. Zondag ontvangt het Eupen aan de Gestelsedijk. Lommel moet zich neerleggen bij een rol als scherprechter. (NC)

Na drie wedstrijden is dit de stand in de eindronde:

1. Leuven                 3              7

2. Lierse                   3             6

3. Eupen                  3              4

4. Lommel Utd       3              0