Justitie

Maaseikenaar die in Colombia ontvoerd werd, heeft zijn geld terug

door Margo Ombelets

Ruben Vanhees, de Maaseikenaar die vorige maand uit de handen van Colombiaanse gangsters kon ontsnappen, is dan toch geen 23.000 euro armer. De bank bevroor zijn rekeningen, waardoor het geld nooit bij de bende is aangekomen.

Vanhees ging op 12 februari in het Colombiaanse Medellin op een date met een meisje dat hij via de app Tinder leerde kennen. Maar die date liep bijna fataal af. Colombiaanse gangsters ontvoerden hem en dreigden zijn vingers één voor één af te snijden als hij zijn geld niet zou afgeven. Zijn Tinderdate zat mee in het complot.

Vanhees schreef 13.000 euro over naar de rekening van één van de gansters, en hij gaf hen ook een andere bankkaart waar nog eens 10.000 euro opstond. Na drie dagen wist de Maaseikenaar te ontsnappen, en een maand later krijgt hij dus goed nieuws van zijn bank. Het geld werd nooit gestort naar de gangsters, dus Vanhees houdt geen financiële kater over aan de ontvoering. De Colombiaanse politie onderzoekt de zaak, de agenten zijn al twee ontvoerders op het spoor.

Herbekijk hier het interview met Ruben Vanhees: