Media en Cultuur

Mad About Mountains heeft groot nieuws

door Bart Husson

Mad About Mountains is terug. De band rond de Herkse frontman Piet De Pessemier schenkt ons 'Radio Harlaz'. De derde langspeler komt op 15 april uit op Zeal Records. Een dag later stelt Mad About Mountains de plaat voor in de Muziekodroom in Hasselt.

Piet De Pessemier haalde inspiratie voor de plaat uit een citaat van de echtgenote van Glenn Campbell, de countrylegende die aan een zware vorm van Alzheimer lijdt: "Waar waren jullie, toen we jullie nodig hadden? Nu heeft het geen zin meer." Op 'Radio Harlaz' laat De Pessemier een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilletjesaan aftakelen en vergeten. Ze raken elkaar nog slechts aan in hun eigen universum van fluisterende radiofrequenties. De plek waar ze elkaar horen en begrijpen. Hun thuis tussen hier en nergens. Radio Harlaz.

Mad About Mountains, dat is een mix van americana en Country met een seventies sound. Om die ideale sound te verkrijgen werd 'Radio Harlaz' op een analoge taperecorder opgenomen met producer Micha Volders. Voor Piet De Pessemier is het een flashback naar zijn jeugd: "Ik herinner mij dat ik radioprogramma's opnam op cassette en zo nieuwe, opwindende muziek ontdekte. Dit was zeer belangrijk voor mij als kind."