Justitie

Man slaat barsten in voorruit ambulance in Hasselt

Dinsdagavond heeft een man barsten geslaan in de voorruit van een ambulance. De ziekenwagen wilde de spoed van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt binnenrijden, toen de man de toegang versperde en zich agressief opstelde.

De betreffende ambulance kwam op het moment van de feiten net terug van een dringende interventie waarbij een patiënt onmiddellijke hulp nodig had. Tijdens de opdracht reed de ambulance prioritair. Toen de ambulance de spoeddiensten wou binnenrijden, werd deze kort tegengehouden en gehinderd door een man, een vrouw en een kind. De 3 personen gaan uiteindelijk aan de kant zodat de ambulance zijn weg kon vervolgen. Terwijl de ambulance verder reed, sloeg een man met zijn hand op de voorruit van het voertuig waardoor de ruit barsten vertoonde.

Toen de ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad ter plaatse aankwam, was de verdachte reeds weg. De politie LRH stelde de nodige processen-verbaal op en kon de verdachte identificeren. De verdachte, een 35-jarige man uit Heusden-Zolder, wordt voor verhoor uitgenodigd.