Mobiliteit en Verkeer

Monsterfiles verwacht op Europese snelwegen dit weekend

door Geert Kusters

Het komende weekend belooft zeer druk te verlopen op de Europese snelwegen. Touring en VAB verwachen dan ook monsterfiles op de Europese wegen.  Op zaterdag zijn de vakantieroutes absoluut te mijden. Beter is het om vrijdag al op vakantie te vertrekken, of te wachten tot maandag.

VAB en Touring waarschuwen vooral om de Franse wegen op zaterdag te vermijden. Rond het middaguur wordt er tot 900 km files verwacht in Frankrijk. Voor vrachtwagens en autobussen met kinderen geldt voor die dag zelfs een rijverbod. Ook zondag blijft filevorming onvermijdelijk.

Ook in Duitsland wordt het dit weekend aanschuiven, vooral op de ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg in het zuiden van het land. Op de Zwitserse snelwegen zal het ook aanschuiven zijn. Wie de Gotthardtunnel moet nemen, houdt best rekening met een vertraging van twee uur. In eigen land word dit weekend het einde van het bouwverlof ingezet. Dat kan tot verkeershinder leiden in de richting van de kust, en in mindere mate naar de Ardennen.