Mobiliteit en Verkeer

Omleiding Kempische Steenweg tijdens Pukkelpop bekend

door Geert Kusters

Van woensdag 17 augustus om 6.00 uur tot zondag 21 augustus om 16.00 uur wordt de Kempische Steenweg ter hoogte van het Pukkelpopfestival afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Enkel fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het stuk tussen de kruispunten Vijverstraat/Tulpinstraat en Europalaan/Walenstraat.

Omdat het verkeer vanuit Hasselt al afgeleid wordt aan de Corda Campus, zal er tijdens het festival geen gemotoriseerd verkeer over de Philipsbrug rijden. Doorgaand verkeer van of naar Noord-Limburg wordt omgeleid via Genk of via Lummen. Ter hoogte van het afrittencomplex E314 in Houthalen kunnen zij kiezen om via de Westerring in Genk naar Hasselt te rijden of via het Klaverblad in Lummen. In de omgekeerde richting kunnen zij op dezelfde manier naar Noord-Limburg rijden. "Hasselt blijft te allen tijden bereikbaar," zegt burgemeester Hilde Claes. "De reistijden via Genk of Lummen zullen niet hoger liggen dan wanneer je andere jaren op een festivaldag Hasselt in of uit rijdt via de Kempische Steenweg."

Lokaal verkeer

Voor personen die tijdens het festival toch in de omgeving van Kiewit moeten zijn, wordt er een lokaal omleidingsplan voorzien. Belangrijk is dat de kiss&ride-zone dit jaar gesitueerd is aan station van Hasselt. Van hieruit zijn er continu zeer vlotte busverbindingen naar de festivalweide en naar de twee campings. Ouders die hun kinderen in Hasselt willen afzetten of ophalen, doen dat dus aan het station van Hasselt.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.hasselt.be/omleidingpukkelpop.