Human Interest

Ook huisdieren hebben last van hitte: hondenbar in Beringen sluit 4 dagen

door Margo Ombelets

De pop-up hondenbar op be-MINE sluit 4 dagen lang de deuren, omwille van de voorspelde hitte. "Het is té heet voor de dieren," klinkt het. Na de verwachte hittegolf, gaat de hondenbar weer gewoon open.

"Als organisator en hondeneigenaars hechten wij veel belang aan het welzijn van de dieren. Daarom hebben wij beslist om de hondenbar niet te openen voor 4 dagen wegens extreme hitte," laat initiatiefnemer Stefan Vranckx weten in een persbericht. Baasjes en honden zijn terug welkom vanaf zaterdag 27 juli vanaf 12.00 uur.

Nevelsysteem voor de honden
Vanaf 28 juli wordt er nog warm weer voorspeld, maar krijgen we hoogstwaarschijnlijk niet te maken met extreme hitte. "Wanneer de temperaturen boven de 25 graden gaan, voorzien wij een nevelsysteem langs het terras om baasje en honden af te koelen. Eveneens voorzien wij een aantal plonsbadjes voor de honden," aldus Stefan Vranckx, initiatiefnemer van de hondenbar.

Groot succes
De pop-up bar voor honden en hun eigenaars opende vorig weekend de deuren. Een primeur in ons land. Al 700 honden en hun eigenaars deden een terrasje in de schaduw van de duiktoren. De dieren kunnen er genieten van een hondenpizza, een frietje met mayonaise of een frisse pint.

Ook TVL was bij de opening van de hondenbar. Herbekijk de reportage hier: