Nieuws

Oudsbergen keurt aanvraag wolvenfakkeltocht goed

door Margo Ombelets

Oudsbergen heeft de aanvraag voor de wolvenfakkeltocht van komende vrijdag goedgekeurd. Het gemeentebestuur kreeg van de organisatoren de nodige garanties dat de tocht op een veilige en serene manier kan verlopen.

Burgemeester Marco Goossens heeft begrip voor de organisatoren van de fakkeltocht. "Ik begrijp de ongerustheid bij onze inwoners en hun wens om die onrust op deze manier te uiten. In Oudsbergen hechten we veel belang aan participatie en stimuleren we inwoners om hun meningen te uiten."

Na een constructief gesprek met de organisatoren en na positief advies van de lokale politiezone keurde het gemeentebestuur de aanvraag goed. "De organisatie neemt de nodige maatregelen om de tocht op een veilige en serene manier te laten verlopen", zegt burgemeester Goossens. "Als gemeentebestuur leggen we ook enkele maatregelen op: er mag geen alcohol geserveerd worden, de bijeenkomst moet om middernacht ontbonden zijn en fakkels met echt vuur zijn niet toegelaten. De organisatie zal ter plaatse elektrische fakkels verkopen."