Mobiliteit en Verkeer

Politie Beringen/Ham/Tessenderlo betrapt 202 snelheidsduivels

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo organiseerde afgelopen week een bijzondere nachtelijke actie tegen snelheidsduivels. In totaal controleerden de agenten 2.388 voertuigen, waarvan 202 bestuurders te snel reden. Ook betrapte de politie een aantal racers.

De politie organiseerde op verschillende plaatsen extra snelheidscontroles. De controles vonden plaats op de Kasteletsingel, de Koerselsesteenweg, Molendijk, de Paalsesteenweg, de Albert I-laan en de Koolmijnlaan. In totaal werden er 2.388 voertuigen gecontroleerd: 202 bestuurders reden té snel en kunnen een boete in de brievenbus verwachten. De Paalsesteenweg spande hierbij de kroon met maar liefst 1 op 4 bestuurders die té snel reden.

Ter hoogte van de Kasteletsingel werden er 4 racers uit het verkeer gehaald. Zij haalden snelheden tot 150 km/uur, daar waar 90 km/uur toegelaten is. Op de Koolmijnlaan werden 2 snelheidsduivels betrapt die binnen de bebouwde kom snelheden tot 120 km/uur haalden. Er werden ook nog enkele boetes uitgeschreven voor onaangepast rijgedrag, het niet dragen van de veiligheidsgordel, sturen mits het verval van het recht tot sturen en het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen. In totaal werd het rijbewijs van 5 bestuurders onmiddellijk ingetrokken.