Justitie

Politie betrapt Beringenaar (34) met blik bier in de wagen

De politie heeft vrijdagavond een Beringenaar gecontroleerd omdat hij zijn wagen instapte terwijl hij een blik bier van een halve liter leegdronk. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren, maar niet omdat hij dronken was.

Een patrouille van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst merkte de man op in Hoeselt. De agenten controleerden de bestuurder uit Beringen, maar uiteindelijk bleek dat hij niet te veel alcohol had gedronken. Ook de verplichte boorddocumenten bleken in orde te zijn. Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. Uit de test bleek de bestuurder recent speed te hebben gebruikt. Het rijbewijs werd daarop onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Het was al de tweede keer in 2018 dat de 34-jarige bestuurder zijn rijbewijs voor het sturen onder invloed van drugs moest afgeven. Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef uitgevoerd. Voor het versleten rijbewijs, werd tevens een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechter.