Justitie

Politie betrapt man onder invloed van alcohol en drugs met gsm achter het stuur en kind op achterbank

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdag een bestuurder uit het verkeer gehaald die aan veel te hoge snelheid reed en tegelijkertijd op zijn gsm zat. Ook was de man onder invloed van alcohol en twee soorten drugs. En dat terwijl er een kind op de achterbank zat.

De bestuurder werd betrapt op de Alden Biesensingel in Bilzen, waar hij 110 km/uur reed in plaats van de toegelaten 70 km/uur. Hij gebruikte zijn gsm achter het stuur. Ook bleek de man onder invloed van alcohol en legde hij een positieve speekseltest af voor het gebruik van THC en cocaïne. Op de achterbank zat een kind. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De politie betrapte ook een andere bestuurder op het gebruik van THC. De man bleek geseind te staan en werd overgedragen aan de FGP Luik. Ook moest de politie een proces-verbaal uitschrijven voor een beginnende bestuurder. De vrouw uit Oudsbergen reed 95 km/uur in de bebouwde kom. Haar rijbewijs werd ook onmiddellijk uitgetrokken. Er werden vrijdag binnen de politiezone nog verschillende boetes uitgeschreven voor andere overtredingen.