Justitie

Politie betrapt dealers tijdens coronacontrole in Sint-Truiden

De lokale politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken heeft op donderdag 9 april drie drugsdealers betrapt tijdens een coronacontrole in Sint-Truiden. Eén verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De drie personen kregen ook een pv voor het niet naleven van de coronarichtlijnen.

De verdachten werden tegengehouden tijdens een routinecontrole in Velm. Het drietal kon niet uitleggen waarom zij samen aan het fietsen waren en maakte een verdachte indruk, waarop de inspecteurs hen fouilleerden. Bij twee personen werden verboden middelen en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen.

In navolging van deze vaststellingen voerde de lokale politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken verschillende huiszoekingen uit op het grondgebied. Hierbij werden grote hoeveelheden speed, ketamine en cannabis, cash geld aangetroffen. Alles werd door de politie in beslag genomen. Eén persoon werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar mocht beschikken mits naleving van enkele strikte voorwaarden.

De lokale politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken voert het verdere onderzoek.