Justitie

Politie betrapt twee bestuurders onder invloed van drugs in Bilzen

door Margo Ombelets

Zondag heeft de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst 2 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs. Beide twintigers testten positief op het gebruik van cocaïne. Hun rijbewijs werd ingetrokken, en ze zullen zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

De eerste bestuurder werd gecontroleerd op de Maastrichterstraat in Bilzen (Mopertingen). De 23-jarige man uit Maastricht legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

De tweede bestuurder werd in het centrum van Bilzen gecontroleerd nadat hij aan bumperkleven had gedaan op de Tongersestraat. Hij droeg ook geen veiligheidsgordel. Verder legde hij een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne. De 28-jarige man uit Hoeselt moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor 15 dagen. Voor de andere verkeersinbreuken werd een tweede proces-verbaal opgesteld. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.