Mobiliteit en Verkeer

Politie Bilzen betrapt dronken brokkenpiloot opnieuw

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een man uit Kortessem betrapt op het rijden onder invloed, toen hij een vriend aan het commissariaat kwam ophalen wiens rijbewijs net voor vijftien dagen was ingetrokken. De verbazing bij de politiemensen was groot, toen de man uit Kortessem opdaagde, want zijn rijbewijs was zelf ook al op 4 januari ingetrokken. 

Een interventieploeg van de politie zette rond middernacht in het centrum van Hoeselt een verdacht voertuig uit Kortessem aan de kant. Dat gebeurde in het kader van de strijd tegen de woninginbraken. Alle documenten bleken in orde en een afgenomen ademtest was negatief. Er werd hem ook een speekseltest opgelegd en daarbij werd duidelijk dat hij onder invloed was van cannabis, speed en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Om terug thuis te geraken belde de betrapte bestuurder vanop het politiebureau naar de vriend uit Kortessem. Toen hij in Bilzen aankwam, onderwierp de politie hem ook aan een controle. Daar werd hij herkend als veroorzaker van het verkeersongeval in Alden Biesen.

Dinsdagochtend nam de politie opnieuw een alcoholtest af. Hij bleek net weer iets te diep in het glas te hebben gekeken. Een speekseltest maakte duidelijk dat hij cocaïne en speed had gebruikt. Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man uit Kortessem naar aanleiding van sturen onder invloed van drugs tegen de lamp liep in Bilzen. Beide bestuurders zullen zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.