Justitie

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst arresteert 20-jarige drugsrunner

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een 20-jarige drugsrunner uit Nederland gearresteerd. De man probeerde zich te verbergen bij een politiecontrole, maar werd toch gevat. Hij had heroïne, cocaïne en geld in zijn wagen.

Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst controleerde een bestuurder die zich aan het zicht van de politie trachtte te onttrekken door zich achter een benzinepomp te parkeren aan het tankstation op de Bilzersteenweg in Hoeselt. De bestuurder bleek geen onbekende voor de politie. Tijdens de controle stelt de politie vast dat op de bestuurderszetel een manbag ligt met hierin twee plastieken zakken. De inhoud van de zakken betrof een hoeveelheid heroïne en cocaïne, verdeeld in kleine zakjes, alsook een grote som cash geld. De 20-jarige bestuurder had ook twee gsm’s.

De Nederlander werd gearresteerd en overgebracht naar het hoofdcommissariaat in Bilzen. De verdovende middelen, het cash geld en beide gsm’s werden in beslag genomen. De jongeman werd door de politie verhoord en gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot de verdachte aan te houden en hem te laten overbrengen naar de gevangenis.