Justitie

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapt twee bromfietsers onder invloed van drugs

door Margo Ombelets

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft op amper een half uur tijd twee bromfietsers uit het verkeer moeten halen. Beide bestuurders reden onder invloed van drugs.

De eerste bromfietser werd gisteren om 19 uur door de politie aan de kant gezet op de Droogbroekstraat in Hoeselt. De 23-jarige bestuurder uit Riemst had geen alcohol gedronken en zijn bromfiets bleek geldig verzekerd, maar een speekseltest wees op het gebruik van marihuana.

Opgedreven bromfiets
De sleutel van de bromfiets werd door de politie ingehouden tot de eigenaar, een familielid van de jongeman, zich zal aanbieden op het commissariaat van Bilzen. Gezien er vermoed werd dat de bromfiets wel eens veel sneller zou kunnen rijden dan toegestaan, werd er tevens een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld om de bestuurder de kans te geven zijn voertuig af te stellen zodat het nog maximum 25 km/u kan rijden.

Tweede bestuurder gevat
Een halfuurtje later werd op de Tongersestraat in Bilzen een tweede bromfietser gecontroleerd. De 17-jarige bestuurder uit Tongeren bleek geen alcohol gedronken te hebben, maar hij kon geen identiteitskaart noch een geldig rijbewijs voorleggen. Ook kon hij niet meteen op de proppen komen met een geldig verzekeringsattest voor zijn bromfiets.

De jongen bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid marihuana en legde een positieve speekseltest af. Hij werd geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van drugs, bezit van drugs, en voor andere verkeersinbreuken (verzekering, voorleggen van een rijbewijs en identiteitskaart, tonen van een verzekering).