Justitie

Politie CARMA arresteert 21-jarige dievegge in Bocholt

Politie CARMA arresteerde woensdagnamiddag een 21-jarige vrouw op de Toleikstraat in Bocholt. De vrouw pleegde samen met een man twee winkeldiefstallen.

Woensdag omstreeks 16u30 verlieten een man en een vrouw een winkel op de Toleikstraat. Toen het alarm van het beveiligingssysteem afging af, vluchtte het tweetal. Het winkelpersoneel slaagde erin de vrouw staande te houden op de parking. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof meerdere gestolen goederen aan bij de verdachte. De producten waren afkomstig van twee verschillende winkels. De verdachte had bovendien verschillende voorwerpen op zak om het stelen van de goederen te vergemakkelijken.

De politie voert verder onderzoek naar de tweede verdachte. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. Politie CARMA voerde later een huiszoeking uit bij de verdachte. Hier vond men o.a. een eerder gestolen portefeuille en een bivakmuts. De verdachte is woensdag voor de onderzoeksrechter verschenen. Die besloot haar aan te houden.