Justitie

Politie krijgt vier meldingen op enkele minuten tijd over dezelfde dronken bestuurder

door Margo Ombelets

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft woensdag een dronken bestuurder gevat. De agenten kregen maar liefst vier meldingen over dezelfde bestuurder. De dronken zestiger uit Hoeselt werd gespot aan een winkel, reed een wagen aan en pleegde vluchtmisdrijf.

Afgelopen woensdag ontving de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een melding van een persoon die zich in dronken toestand met zijn voertuig aan een winkel zou bevinden. Een tweede oproep ging over een zwalpende bestuurder, waarna snel de link gelegd kon worden met de eerste oproep (enkele minuten voordien). Nog vóór de bestuurder door de politie onderschept kon worden, meldde een getuige dat een bestuurder een geparkeerd voertuig had aangereden en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Bij aankomst van de politie kwam de vierde melding binnen.

De bestuurder werd in dronken toestand aangetroffen en ter ontnuchtering opgesloten in de cel. Er werd een dokter gevorderd voor het uitvoeren van een bloedproef in het kader van rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de 60-er uit Hoeselt werd daarop onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Naar aanleiding van de aanrijding met het geparkeerde voertuig kreeg de bestuurder een tweede proces-verbaal (verkeersongeval met vluchtmisdrijf). Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.