Justitie

Politie Limburg Regio Hoofdstad zoekt getuigen van schietincident op de Sint-Truidersteenweg

Politie Limburg Regio Hoofdstad zoekt getuigen van een schietincident op de Sint-Truidersteenweg. Woensdag 25 oktober rond 18.30 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Sint-Truidersteenweg te Hasselt.

Woensdagavond trok een voertuig met hoge snelheid de aandacht van de Douane op de E313 richting Hasselt. De mobiele ploeg van de Douane zet de achtervolging in en kon het voertuig tot stilstand brengen aan het kruispunt op de Sint-Truidersteenweg ter hoogte van de Ikea-site. De bestuurder van het voertuig maakt aanstalten om in te rijden op de douanebeamte. Hierop trok deze zijn dienstwapen en loste hij een schot richting het achterwiel van het voertuig. De bestuurder sloeg opnieuw op de vlucht richting Sint-Lambrechts-Herk.

De ploegen van de politie Limburg Regio Hoofdstad kwamen ter versterking. De ploegen konden de verdachte opsporen in Ter Hilst. Na een huiszoeking hebben ze de verdachte naar het politiebureau gebracht. De verdachte, een 20-jarige man uit Hasselt, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en werd aangehouden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad is op zoek naar getuigen van dit schietincident en vraagt aan iedereen die gisteren iets gezien heeft om dit te melden via tips@politielrh.be.