Justitie

Politie LRH pakt twee illegalen op tijdens VoltHa-actie

Op donderdag 8 december hield de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw een VoltHa-actie in de stationsbuurt in Hasselt. In totaal werden 139 personen gecontroleerd.

Donderdagavond trokken een 25-tal politiemensen van de politie Limburg Regio Hoofdstad de straat op voor een nieuwe politieactie in het kader van het VoltHa-plan. Ze werden bijgestaan door de federale politie, de brandweer en een inspectiedienst. Bij de controles van de handelszaken in de stationsomgeving werd er een proces-verbaal opgesteld door de inspectiediensten voor zwartwerk, werd er één persoon opgepakt die geseind stond en één persoon aangetroffen die illegaal in het land verblijft.

Tijdens verkeerscontroles in de buurt werden er 60 voertuigen gecontroleerd, hierbij werden geen verkeersinbreuken vastgesteld. Daarnaast werden er nog controles uitgevoerd in horecazaken op de Kempische Steenweg en op enkele plaatsen in Runkst. Aan de Kempische Steenweg werd er één persoon aangetroffen die illegaal in het land verblijft.

In totaal werden er 139 personen en 60 voertuigen gecontroleerd. Er werden door de politiediensten twee processen-verbaal en één GAS-pv opgesteld. Er werden twee geseinde personen en twee personen die illegaal in het land verblijven, aangetroffen.