Justitie

Politie MidLim waarschuwt: reageer niet op deze mail

Politie MidLim waarschuwt voor een valse mail die de ronde doet binnen de regio As, Genk, Houthalen-Helchteren, Opglabbeek en Zutendaal. Momenteel circuleert er in die zone een mail die zogezegd zou uitgaan van een bekende vriend(in) of contactpersoon die dringend geld nodig heeft.

In het bericht vertelt een vriend(in) dat hij/zij in de gevangenis in Oekraïne is beland. Enkel met jouw financiële hulp kan hij of zij terug vrijkomen. Je wordt gevraagd een som geld over te schrijven naar een rekening van Western Union of MoneyCram om zo zijn of haar vrijheid te verkrijgen. "Hier zijn duidelijk oplichters aan het werk! Reageer hier zeker niet op, antwoord niet en verwijder de mail onmiddellijk om te voorkomen dat je eigen account ook wordt gehackt. Voorzie eventueel een extra beveiliging op je emailaccount," waarschuwt de politie.

 

Een voorbeeld van de mail:

Dringend antwoord!

Ik hoop dat deze bereikt u in de tijd, ik heb een reis naar Lviv, Oekraïne gemaakt en mijn tas is toen gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder passport. Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. dus ik wil dat je me te lenen 2670,-Euro. Western Union of MoneyGram is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij.

Laat mij weten of het mogelijk is. Ik hoop snel van u te horen.