Justitie

Politie ontdekt cannabisplantage bij Rotemse prins carnaval

De politie in de zone Maasland heeft drie cannabisplantages opgedoekt in het Maasland. Eén van deze wietplantages was ondergebracht in de woning van Prins Carnaval Dario I van CV De Kezelzekskes Rotem (Dilsen-Stokkem). Carnavalsvereniging De Kezelzekskes heeft de samenwerking met de prins onmiddellijk verbroken.

De politie Lanaken-Maasmechelen en de politie Maasland hebben op maandag 18 februari drie cannabisplantages ontmanteld in het Maasland. Twee cannabisteelten, van respectievelijk 400 planten en 130 planten, werden aangetroffen in de Lindenlaan en in de Molenstraat te Maasmechelen. In de Lindenlaan werd er ook meer dan 20.000 euro cash gevonden.

Derde plantage in Dilsen-Stokkem

De derde cannabisplantage werd ontdekt in een woning aan de Kanaalstraat te Dilsen-Stokkem. De woning in kwestie zou van Prins Carnaval Dario I van CV De Kezelzekskes Rotem zijn. Er werd een plantage van 125 planten aangetroffen. Ook werden er 2 wagens in beslag genomen.

Verder onderzoek

In alle woningen waren er aanwijzingen van eerdere oogsten. Vier personen werden gearresteerd, waaronder twee mannen van 60 jaar en 38 jaar en een vrouw van 58 jaar uit Maasmechelen. Zij werden aangehouden. Ook prins Dario I werd gearresteerd, maar hij werd niet aangehouden. Carnavalsvereniging De Kezelzekskes verbrak wel de samenwerking met prins Dario. Het onderzoek wordt verdergezet door het team opsporingen van de politie Lanaken-Maasmechelen.