Nieuws

Politie ontdekt giftige ratelslang tijdens huiszoeking

Sinds deze week vangt het Natuurhulpcentrum een Texaanse ratelslang op. Het giftige reptiel van 50 cm lang werd door speurders van de politie Neteland aangetroffen bij een huiszoeking.

In België is het verboden om gifslangen te houden zonder een milieuvergunning. Aangezien de man in kwestie niet over zo'n vergunning beschikte, werd de slang meegenomen naar het commissariaat. Daar gingen twee medewerkers van het Natuurhulpcentrum de ratelslang ophalen.

Het dier werd naar alle waarschijnlijkheid verwaarloosd. De slang zat in een piepklein terrarium, had geen water en er lagen uitwerpselen en maar liefst twee vervellingen in de bak. Volgens het Natuurhulpcentrum een teken dat het terrarium waarschijnlijk nog nooit was zuiver gemaakt.

Momenteel verblijft de ratelslang in een beveiligde bak in de terrariumafdeling. Ratelslangen behoren tot de giftigste slangen ter wereld en zijn bovendien erg agressief. Niet verwonderlijk dat dergelijke slangen niet gehouden mogen worden in België zonder vergunning. Toch stelt het Natuurhulpcentrum vast dat dergelijke gifslangen op reptielenbeurzen in onze buurlanden vrij verkocht worden.