Mobiliteit en Verkeer

Politie organiseert eerste blaasmarathon

Vanaf vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur organiseren de federale wegpolitie en 125 lokale politiezones samen het eerste ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Zestig uur lang worden er in het hele land tal van alcoholcontroles gehouden, zowel op de snelwegen als op de secundaire wegen.

"Met de aankondiging van deze controleactie hopen de politiediensten dat de weggebruikers voor hun vertrek oplossingen zullen zoeken om achteraf niet onder invloed van alcohol of andere verdovende middelen achter het stuur te kruipen. Ze kunnen bijvoorbeeld ter plaatse overnachten, alternatieve vervoermiddelen gebruiken (taxi, openbaar vervoer) of met een Bob meerijden", zo klinkt het in een mededeling.

De politiediensten willen de weggebruikers doen inzien dat er goede alternatieven bestaan en hen aansporen die ook de komende weken en maanden te gebruiken. Bedoeling is een echte gedragsverandering te bewerkstelligen, en zo ook een daling van het aantal ongevallen en slachtoffers. De controles van de federale wegpolitie en de 125 lokale politiezones zullen gelijktijdig plaatsvinden.