Justitie

Politie vindt 200 flessen lachgas in één bestelwagen tijdens controle

door Margo Ombelets

In samenwerking met de Wegpolitie Limburg en de Nederlandse collega’s van de Landelijke Eenheid voerde de lokale politie Voeren donderdag een controleactie op de E25-snelweg in Moelingen. Tijdens de actie werd een Nederlandse bestelwagen aangetroffen met een 200-tal grote flessen lachgas.

De inspecteurs troffen de bestelwagen aan tijdens controles in de buurt van de Schansweg (Moelingen). Het voertuig werd achtergelaten in het midden van de rijbaan. Bij het openen van de laadruimte trof de politie een 200-tal grote flessen lachgas aan. De lokale politie nam de flessen lachgas in beslag en liet de bestelwagen takelen. Politie Voeren voert het verder onderzoek.

Geseinde personen
Naast de opvallende vondst werden er tijdens de actie 13 personen betrapt in het bezit van drugs. Telkens betrof dit gebruikershoeveelheden cannabis. Vier personen reden onder invloed van drugs en moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Een vijfde bestuurder die positief testte kon geen rijbewijs voorleggen; zijn voertuig werd getakeld. Bij de controles trof men ook twee verboden wapens aan in de vorm van een wapenstok en pepperspray. Ten slotte liepen ook twee geseinde personen tegen de lamp.