Justitie

Politie voert onderzoek naar vergiftigde hondensnoepjes in Maaseik

Politie Maasland waarschuwt op sociale media voor hondenvergif op wandelpaden in Maaseik. Eén hond overleed nadat hij vergiftigde snoepjes had binnen gekregen.

Politie Maasland kreeg meerdere meldingen binnen van bezorgde hondeneigenaars. Ze merkten op dat iemand vergiftigde snoepjes achterlaat voor honden. Voor één hond kwam alle hulp te laat, het dier overleed nadat het snoepjes met gif had opgegeten. 

Oproep naar getuigen
De vergiftigde snoepjes zijn opgemerkt op het wandelpad 'De Wal' en in de buurt van de Boomgaardstraat. De politie roept op tot verhoogde waakzaamheid. 
Moest u vergiftigde snoepjes opmerken, of is uw hond slachtoffer? Meld u dan aan bij het politiekantoor Maasland of via het e-mailadres: info@politie-maasland.be .

Vergif in Hasselt
Ook in Hasselt heerst er ongerustheid onder de buurtbewoners in Kiewit nadat een hond gestorven is aan een hoge dosis vergif. De ongerustheid heeft de aandacht van de politie Limburg Regio Hoofdstad gewekt. Die doet een oproep aan slachtoffers of personen die meer informatie hebben om een aangifte te doen bij de politie.

Bekijk de reportage hier: