Justitie

Politiezones in grensovergang houden etoile-acties

Afgelopen weekend hebben 3 ploegen van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst en 3 ploegen van politie Maastricht een Etoile-actie gehouden in de grensregio, gericht op inbrekersbendes en in-en uitvoer van drugs. Er werden controles uitgevoerd aan de grensovergangen te Kanne, Vroenhoven en Veldwezelt.

Door de ANPR-camera werden 1700 voertuigen geregistreerd. Hieruit kwamen 50 hits. Door de diverse patrouilles werden 36 voertuigen en 70 personen gecontroleerd. Een voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen belastingen had betaald. De wagen werd in opdracht van douane gesleept. Verder werd nog een voertuig inbeslaggenomen wegens rijden zonder verzekering, een bestuurder diende een onmiddellijke geldboete van 163 euro te betalen.

Tijdens de controle aan de grensovergang te Veldwezelt keerde een rode bestelbus om toen de bestuurder zag dat in België een controle door de politie plaatsvond. In Maastricht draaide hij weer 180 graden en dan reed hij terug richting grens. In de auto lagen kleine zaklampjes en een bewerkte schroevendraaier. Verder viel het op dat de auto onder de verse modder zat en dat er verse netelblaadjes uit het voertuig vielen, toen de deur geopend werd. Ook viel op dat de laadruimte vochtig was. Verder heeft de politie niets kunnen aantreffen.