Justitie

Postbode in Bilzen krijgt boete wegens spookrijden

Afgelopen nacht werden drie voertuigen door de interventieploegen van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst gecontroleerd. De chauffeurs vielen op door hun opvallende rijstijl. De postbode van Bilzen kreeg een boete omdat hij in het centrum van Bilzen tegen de richting reed.

In het centrum van Bilzen werd een postbode staande gehouden omdat de bestuurder tegen de richting aan het rijden was over de Markt van Bilzen. De postbode met dienst was onderweg naar de andere kant van het centrum om er zijn post te bedelen. De bestuurder zal een boete van 165 euro thuisgestuurd krijgen voor dit onverantwoord rijgedrag.

Bestuurder moet roes uitslapen in cel

Op de Maastrichterstraat in Bilzen negeerde een andere bestuurder het rode verkeerslicht op het kruispunt met de Rode Kruislaan. Nadien zwalpte het voertuig over de rijbaan en kwam ei zo na in aanrijding met de verkeerssignalisatie op de rijbaan. De 32-jarige bestuurder uit Tongeren werd aan een ademtest onderworpen. Het resultaat hiervan was 2,2 promille. Daarboven legde de bestuurder nog een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis en amfetamines. Gezien de bestuurder zodanig onder invloed was, werd deze ondergebracht in de doorgangscel van het politiecommissariaat van Bilzen om er zijn roes uit te slapen. Zijn rijbewijs werd op last van het Parket Tongeren onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Cocaïne, alcohol, amfetamines en geen rijbewijs

Nog een andere chauffeur werd aan een controle onderworpen omdat hij zonder enige geldige reden zijn voertuig op de openbare weg parkeerde en rond zijn voertuig begon te wandelen. De 43-jarige bestuurder uit Bilzen testte eveneens positief op het gebruik van alcohol en verdovende middelen. De ademtest wees 0.8 promille uit en de speekseltest was positief voor cocaïne en amfetamines. Uit verdere controle bleek de bestuurder bovendien te rijden spijts verval. Wegens eerdere veroordelingen werd zijn rijbewijs ingehouden door de politierechtbank van Tongeren en mocht betrokkene momenteel geen enkel motorvoertuig besturen. Gezien een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs niet mogelijk was, werd het voertuig geïmmobiliseerd totdat de rechtmatige eigenaar dit komt afhalen. De bestuurder mocht na zijn verhoren het politiecommissariaat verlaten.

Beide bestuurders mogen zich later bij de politierechter gaan verantwoorden voor de verschillende verkeersinbreuken.