Sport

Racing Genk treft Servette Genève in tweede voorronde Champions League

Racing Genk moet voorbij de Zwitsers van Servette Genève wil het een kans maken op de poules van de Champions League. De heenwedstrijd wordt op 25 of 26 juli in Zwitserland gespeeld, de return in Genk volgt een week later.

Servette Genève eindigde vorig jaar tweede in de Zwitsers competitie op ruime afstand (16 punten) van kampioen Young Boys Bern. Servette heeft er een zeer woelige periode opzitten. Na een faillissement in 2004 kon de club nooit meer aansluiten bij de Zwitserse top. De afgelopen jaren werd er dan toch de nodige sportieve stabiliteit gevonden.

De coach van Servette Genève doet waarschijnlijk een belletje rinkelen bij de meeste voetballiefhebbers: René Weiler werd zes jaar geleden nog kampioen met Anderlecht. Weiler kreeg destijds kritiek vanwege zijn behouden aanpak. Servette Genève belooft dus een stugge tegenstander te worden. Winst legt Genk geen windeieren, ze zijn dan al op zijn minst verzekerd van de poules van de Europa League. Goed voor minstens 5 miljoen euro extra op de bankrekening.