Nieuws

Regenbooghuis over homofoob filmpje: "Nog veel werk aan de winkel"

Regenbooghuis Limburg en Inderdaad vzw reageren geschokt op de holebifobe uitspraken die Ergin Arslanbas te horen kreeg tijdens de straatinterviews waarin hij jongeren vraagt wat ze zouden doen als hun kind homo zou zijn. De YouTube-video werd al bijna 100.000 keer bekeken.

Hasselt is de thuisbasis van Regenbooghuis Limburg en haar verenigingen, een daarvan is de holebi-jongerenvereniging Inderdaad. De jongerenvereniging geeft al jaren scholenwerking op middelbare scholen. “Tijdens deze scholenwerking proberen we steeds de jongeren te sensibiliseren rond het holebi- en transgenderthema”, vertelt Davide Secci, woordvoerder van Inderdaad. “We merken ook steeds dat scholen en jongeren goed reageren op deze vormingen, maar uit de video kunnen we constateren dat er nog veel werk aan de winkel is.”

Ellen Sleeuwaert, voorzitter van Regenbooghuis Limburg, vult aan: “Hoewel holebi’s en transgenders in ons land al heel wat rechten verworven hebben, bepaalt het dagdagelijkse contact met anderen hoe ze zich voelen. Om die reden is het belangrijk dat het holebi- en transgenderthema voldoende aan bod komen, zowel in het onderwijs als daarbuiten. Onbekend maakt immers vaak onbemind, dat blijkt overduidelijk uit dit filmpje.”

De werking van de Limburgse koepel en haar aangesloten verenigingen richt zich niet enkel tot de regenbooggemeenschap, maar ook op de brede samenleving. “Elke Limburger kan immers een ambassadeur zijn voor een meer verdraagzame samenleving” gaat Sleeuwaert verder.