Nieuws

Riemst krijgt extra wachtbekken om wateroverlast te voorkomen

Volgend jaar starten de werken aan de Elderenweg in Millen. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en ook de weg zelf wordt heringericht. De werken in de Elderenweg vormen ook het startsein voor de aanpassing van het rioleringsstelsel langs de Tongersesteenweg en de aanleg van een groot wachtbekken van 7.500 m³.

De Elderenweg krijgt een volledig nieuw en gescheiden rioleringsstelsel. Het regenwater wordt gescheiden van het afvalwater opgevangen en afgevoerd. Daarnaast zal er ook een wachtbekken aangelegd worden van 500 m³ ter hoogte van de Tongersesteenweg.

Mark Vos, burgemeester: “Infrax zal ook gelijktijdig het rioleringsstelsel langs de Tongersesteenweg ontdubbelen tussen de Elderenweg en de Billerweg. Er wordt ook een nieuw wachtbekken van 7.500 m³ tussen Millen en Herderen aangelegd. Om het in mensentaal uit te drukken, creëren we dus een extra opvangcapaciteit van 1,5 voetbalveld groot waar 1 meter water op staat. Deze aanpassingen moeten ervoor zorgen dat bij hevige regenval het water dat uit de dorpskernen van Millen en Genoelselderen komt, gebufferd wordt om Herderen te vrijwaren van wateroverlast.”

Het gemeentebestuur investeert ook in de verkeersveiligheid van de Elderenweg. Guy Kersten, schepen van Mobiliteit: “Er wordt een nieuw wegdek aangelegd met brede stoepen en snelheidsremmende elementen zoals verhoogde kruispunten en asverschuivingen. We maken ook werk van toegankelijke bushaltes. Deze investering in de verkeersveiligheid is ook belangrijk voor de verdere uitbouw van het voetbalcomplex met kunstgrasveld in Millen.”

De werken zijn gepland voor 2017 en zijn goed voor een totale investering van 1.767.402,94 euro, waarvan 584.646,83 euro ten laste van de gemeente. Via een infovergadering zullen de inwoners van Millen tijdig geïnformeerd worden over de werken en mogelijke omleidingen. Maar eerst moet de gemeenteraad op maandag 12 september haar fiat nog geven over de plannen, het college van burgemeester en schepen gaf gisteravond al zijn goedkeuring.