Justitie

Riemstenaar speelt rijbewijs voor tweede keer dit jaar kwijt

Een 35-jarige Riemstenaar heeft deze ochtend voor de tweede keer in een jaar tijd zijn rijbewijs kwijtgespeeld. Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapte de bestuurder op onverantwoord rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs.

Het voertuig trok deze ochtend rond 6 uur de aandacht van de politie in Munsterbilzen. De bestuurder pleegde verschillende verkeersinbreuken tijdens de beginnende drukte van het woon-werkverkeer. Zo reed de bestuurder 70 km/uur waar slechts 50 km/uur is toegestaan, en op de Taunusweg haalde de Riemstenaar zelfs 130 km/uur waar maar 90 km/uur mag gereden worden. Daarnaast deed de gehaaste bestuurder aan bumperkleven en haalde hij een ander voertuig in over een verdrijvingsvlak.

De Riemstenaar had geen alcohol gedronken. Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. Deze tekende positief voor het gebruik van cocaïne. Het rijbewijs van de 35-jarige bestuurder uit Riemst werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In januari van dit jaar speelde de bestuurder ook al eens zijn rijbewijs kwijt voor het rijden onder invloed van drugs.

Voor de andere verkeersinbreuken werd een afzonderlijk proces-verbaal opgesteld. De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter aan het Parket van Limburg.