Justitie

Roemeen in de cel na dodelijke steekpartij op fruitbedrijf in Alken

Een 56-jarige Roemeen zit sinds maandag in de Hasseltse gevangenis op verdenking van de moord op een landgenoot in Alken. Beiden kregen ruzie tijdens een kaartspelletje, wat uitmondde in een steekpartij met fatale gevolgen voor het 40-jarige slachtoffer.

De feiten speelden zich af in de nacht van zaterdag op zondag bij een fruitteler in de Alkerstraat. Rond half twee ontstond daar ruzie in een woonblok waar vijf Roemeense seizoensarbeiders verbleven. Tijdens een kaartspelletje merkte een van de mannen dat het latere slachtoffer valsspeelde. Die laatste nam die beschuldiging niet en zou daarop een mes hebben getrokken, waarmee hij zij 56-jarige huisgenoot bedreigde. Maar die laatste haalde zelf ook een mes boven om vervolgens uit te halen. De hulpdiensten werden gealarmeerd, maar voor de 40-jarige fruitplukker kon geen hulp meer baten.

Na de feiten verklaarde de verdachte zich niet meer alles te herinneren, maar wel dat hij de dader was. Maandag verscheen de Roemeen voor de onderzoeksrechter die hem aanhield en naar de gevangenis liet afvoeren. De andere huisgenoten werden na verhoor vrijgelaten.

Herbekijk hier het verslag over de dodelijke steekpartij uit het TVL Nieuws van 20/12/21: