Sport

Speelt Standard op Stayen door werken aan veld op Sclessin?

Standard eindigt best maar als vierde in de play-off 1 want als Standard via de vijfde plaats zich kwalificeert voor de Europa League, zal het zijn eerste twee wedstrijden van de tweede voorronde, op 16 en 23 juli, wellicht niet op eigen veld kunnen afwerken. Dat is namelijk in erg slechte staat en wordt in het tussenseizoen stevig opgeknapt. Uitwijken naar Stayen is een optie. Dat schrijft de Waalse krant La Meuse.

Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden, namelijk dat de UEFA toelaat dat Standard in een ander stadion zal spelen. En dat stadion moet aan UEFA-normen voldoen en dat is het geval voor Stayen en ook Racing genk, twee stadions die in de buurt liggen van Sclessin.
Voor het herstel van de grasmat liggen ook nog twee opties op tafel aldus Feytongs in La Meuse. Bij de eerste wordt het volledige terrein opgebroken en tot 25 cm diep afgegraven. Er zou dan een semi-synthetisch veld komen te liggen dat voor 6 procent uit kunststofvezels bestaat. Een tweede optie is minder drastisch: het veld afgraven tot 5 à 10 cm diep en het opnieuw inzaaien. 'Om een nieuw terrein klaar te krijgen, moet je toch rekenen op 8 tot 12 weken', aldus de infrastructuurverantwoordelijke. Hoedanook in geen van beide gevallen zou het terrein weer klaar zijn als Standard vijfde eindigt en finalewedstrijden speelt tegen de winnaar van play-off 2 op 31 mei. Die wedstrijd wordt dus gespeeld als Standard als vijfde eindigt en dus tegen de winnaar van de play-off 2 een heen en terugwedstrijd speelt. Als Standard zich alsnog via de 4de plaats van deelname aan de Europa League zou kunnen verzekeren is er geen probleem. Dan zou er pas op 30 juli of 6 augustus gespeeld moeten worden. "We hebben het bekeken en het is een mogelijkheid maar zover zijn we nog niet. Ons stadion voldoet aan de UEFA-normen en dus kan het maar de situatie van vandaag vraagt niet om een beslissing'', zei sitemanager Peter Onkelinx aan TVL. Samengevat Standard moet dus als vijfde eindigen en dat weten we pas binnenkort.