Media en Cultuur

Spoorbond staakt op de zaterdag van Pukkelpop

door Margo Ombelets

Spoorbond OVS gaat dan toch staken op zaterdag 17 augustus. NMBS werkt aan een gegarandeerde treindienst om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken. Maar het treinverkeer zal op zaterdag 17 augustus verstoord zijn. En dat is vooral slecht nieuws voor festivalgangers die dit weekend afzakken naar Pukkelpop.

De spoorband staakt omwille van personleestekort. Daardoor is het moeilijk voor NMBS-medewerkers om verlof te nemen deze zomer. Samen met de sociale partners voert NMBS hierover gesprekken en verschillende oplossingen worden concreet uitgewerkt. Er komt voorlopig geen oplossing uit de bus, en daarom wil spoorbond OVS staken.

Gegarandeerde treindienst vanaf vrijdag beschikbaar
De komende dagen werkt NMBS voor zaterdag aan een gegarandeerde treindienst. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de treinen naar Pukkelpop. De gegarandeerde treindienst zal vrijdagochtend 16 augustus worden gecommuniceerd via de verschillende informatiekanalen van NMBS. Treinreizigers wordt aangeraden om hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waarop de gegarandeerde treindienst vanaf vrijdag zal te zien zijn. Ook voor informatie over het internationaal treinverkeer kunnen reizigers terecht op de website van NMBS.