Sport

Sterke Yellow Tigers verslaan Frankrijk met 3-0

Er verscheen een supergemotiveerde, maar ontspannen spelende Belgische ploeg in de Antwerpse Lotto Arena, wat resulteerde in een spetterende 3-0 overwinning van de Yellow Tigers met sprekende cijfers: 25-15, 25-12, 25-15. Een plaats op het EK 2017 ligt daarmee nog niet vast, maar een eerste klip werd omzeild. Zondag valt de definitieve beslissing tegen Spanje.

Het begon met een indrukwekkende Freya Aelbrecht, die het vuur aan de lont stak, daarin fors geholpen door Britt Herbots. Als Heyrman, Leys en Van Hecke aan het blok een oninneembare vesting verdedigden, was de Franse coach bij 12-5 al aan haar tweede ‘time out’ toe. Tevergeefs: de Yellow Tigers waren gewoonweg een klasse te sterk.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede set: 11-3 met een indrukwekkend blok (in totaal 9 tegen 2 bloks), terwijl de enthousiaste toeschouwers soms smulden van de bijzonder sterke blok-verdediging van de Belgen. In de derde set ging het festival-Herbots verder, Leys serveerde de Franse receptie aan flarden en ook Ilka Van de Vyver toonde haar grote vooruitgang. Maar ook aanvallend waren de homogeen spelende Yellow Tigers sterk: 43 punten tegen 29 voor de Françaises, die nu nog amper uitzicht hebben op deelname aan het EK 2017.