Sport

STVV plaatst groot scherm voor wedstrijd achter gesloten deuren tegen Standard

door Geert Kusters

STVV gaat een groot scherm plaatsen op Stayen, waarop de wedstrijd van zaterdag tegen Standard zal worden uitgezonden. Zo kunnen de fans toch nog de wedstrijd zien, want die wordt achter gesloten deuren gespeeld. 

De sanctie is een gevolg van wangedrag van de Luikse supporters, vorig seizoen tegen Charleroi. De wedstrijd Charleroi-Standard werd door de scheidsrechter stilgelegd nadat Standard-supporters tot twee maal toe bommetjes richting de Charleroi-doelman hadden gegooid. De bond besloot Standard te bestraffen met een boete van 5.000 euro en één wedstrijd achter gesloten deuren. 

STVV-fans niet straffen 

Zaterdag moet Standard dus op het strafbankje, en zijn wedstrijd tegen STVV in een leeg Sclessin afwerken. Het STVV-bestuur beseft dat dit een domper is voor de supporters, voor wie de trip naar Standard meestal eentje is om naar uit te kijken. Samen met de nieuwe partner Verelst&Gilen werd zal de club nu een groot scherm laten plaatsen op de Kleine Markt van Stayen, waarop de wedstrijd wordt uitgezonden. "Op die manier leren we de supporters kennen en kunnen ze toch de match live volgen," klinkt het bij Verelst&Gilen.